SİLİFKE’DEN “HEPÇİLİNGİRLER” GEÇTİ
Yazar Feyza Hepçilingirler, Taşucu’nda Ege rüzgârları estirdi. Üstelik Silifke’nin meşhur poyrazının yaman estiği bir günde…
Her şey Silifke Kitap Okuma Grubunun bir buluşmasında başladı. 15 günde bir okuyup değerlendirdiğimiz kitaplar gruptaki arkadaşlarımızın önerileriyle belirleniyor. Ben de Feyza Hepçilingirler’den bir kitap okumamızı teklif etmiştim. Kabul edilince sayın yazarla görüşüp fikrini aldım. O da son romanı olan “Zesto Psomi”yi tavsiye etti ve ekledi: “Gerekirse o gün zoom veya başka bir sistem aracılığıyla görüntülü olarak bağlanıp sizlerle sohbet edebilirim.” Tabii bu öneri grubumuzda heyecanla karşılandı.
Kitabı alıp okumaya başladığımızda ise yazarın Taşucu’na yerleşmiş olan Ayvalık’tan çocukluk arkadaşı Ender Oral Hanım aracılığıyla ABD’den döndüğü haberi geldi. Bu defa “davet etsek gelir mi?” diye düşünmeye başladık. Ettik ve kabul etti. Sağ olsun, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce Bey de seve seve bünyelerindeki Amfora Müzesinde ağırlayabileceklerini söyleyince iş ete kemiğe bürünmüş oldu.
Tanınmış yazar Feyza Hepçilingirler’in 2,5 günlük Silifke gezisi böyle başlamış oldu. İstanbul’dan geldiği gün Amfora Müzesinde toplanan okurlarıyla sohbet edip kitaplarını imzaladı. Samimi ve sıcak sohbette, Ayvalık’a yerleşen Girit mübadili bir aileden geldiğini belirten yazarımız, son romanı “Zesto Psomi” (Sıcak Ekmek) hakkında da bilgiler verdi. Programın ardından yine müzede Kitap Okuma Grubumuzla buluşarak romanı hakkındaki kanaatlerimizi dinledi.
Değerli yazarımızın programına ertesi gün herhangi bir konuşma/söyleşi koymayarak ilk defa geldiği Silifke’nin tarihî, turistik yerlerini görsün istedik. Kitap Okuma Grubumuzdan bazı arkadaşlarımızla Aya Tekla ve Cennet Cehennem’i gezdirdikten sonra Çadırlı Pozitif Köy’deki Hıdrellez Şenliklerine katılarak kültürümüzden örnekler gösterme imkânı da bulduk.
Pazartesi günü de kendisiyle mini bir Silifke turu yaptık. Yürüyerek tarihî Alâaddin Cami’nin çevresini, Göksu kıyısını ve Hükümet Konağı yanındaki eski çarşıyı gezdik. Feyza Hanımı o gün öğleden sonra Adana Havaalanına götürüp İstanbul’a gitmek üzere uğurladık.
Bu vesileyle başarılı organizasyonumuza büyük destek ve emek veren Mustafa Eyce, Yaşar Öztürk, Ali Kemal Özkan, Musa Öztürk ve Aytaç Kurtuba Beyler ile Zehra Öztürk, Melâhat Özkan, İlhame Öztürk ve Songül Öztürk hanımlara özel teşekkürlerimi iletiyorum.
Değerli yazarımızın ilk defa geldiği Silifke’den güzel anılarla, yeni dostluklarla ve memnun ayrıldığını düşünüyorum. İzmir Karataş Lisesinden Edebiyat Öğretmenim olan Feyza Hanımı umarım en güzel şekilde ağırlamışızdır.