Pencere’mdeyim
BİR ZİYARET…
12 Temmuz 2024 Silifke Belediye Başkanı, Mersin Gts’den Erdoğan Serin, Aliye Çetiner, İlker Sarı ve benden oluşan grubumuzla Mustafa Turgut ile birlikteyiz. İstanbul’dan ara ara Yeşilovacık’ta yaşayan Akıllı Yaşam Dergisi Yayın Yönetmeni Abdullah Çetin ve tiyatro yönetmeni Bülent Yasin’in katılamaması nedeniyle selamlarını söyleyerek.
Fotoğraf 1: Ocak 2018 olmalı. Belediye Başkanlığının açık alandaki etkinliğinden bir anı… Mustafa Turgut ve Bülent Yasin Bal ile…
Yaşadığımız yer Silifke’yle ilgili turizm, tarih, sanat, çevre konularında sohbetimize katkıları, önerileri sıraladık, görüşler aldık. İki konuda görüşüm oldu benim. Şöyle ki;
Silifke’ye gidişlerimde, Taşucu’nda çarşıya pazara gidişlerimde Taşucu dolmuşlarının yolcusuyumdur. Uzun zamandır gözlem yapıyorum; sağa sola olmadık yerlere park eden özel arabaların çokluğundan “Taşucu bedava otopark” demekten kendimi alamıyorum. Taşucu dolmuşlarını kullananlar da cambaz olmuşlar adeta.
Fotoğraf 2: 1999’dan bu yana Silifke Festivaline zaman zaman katılmamışımdır. Tanınması gereken yeni sanat eseri üretenlere alan kalsın diye… 2016 yılında sergi açmama davranışım, özel bir belge ile takdir edilirken…
Silifke’mizi yöneten mülki amir ve Belediye Başkanı da, elbette muhtarlarımız da bu olgunun farkındadırlar. Belediye Başkanımızın belli yerde otopark yapma projeleri elbette vardır. Bedava otoparkın en azından şimdilik Taşucu’nda ücretli olup disipline edilmesini talep ediyorum. Aynı yerde günlerce duran arabaların varlığını biliyorum.
Büyükşehir Belediyesi’nin Taşucu’nda tamamladığı kanalizasyon çalışması nedeniyle sivri sinekle buluşmalarımız azalmış durumdadır.
Epey zaman televizyon kanallarında “çöp atma” başlıklı doğaya saygılı ol içeriği taşıyan video gösterimde. Çok hoş. Doğaya saygı, sevgi önce ailede ve eğitim okullarında verilememişse etki beklemek bana göre boş.
Fotoğraf 3: 2015 42. Silifke Festivali
Mülki Amirler, belediye başkanları, vakıflar, dernekler, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler bütünlüğünde; senede bir kere yapılan sahilde, piknik yapılan alanlarda çöp toplama eylemi elbette ki anlamlıdır. “Şu kadar ton çöp toplanmıştır” haberleri hep içimi acıtır. Ton içindeki her bir gram cezalanması gereken bir insandır da. Çevre etkinliği; eyleme katılan çocuklar için kalıcı, aydınlatıcı bir deneyimdir, o kadar.
Yaşama kasıt cinayetleri, trafik kazaları, hırsızlık ve bu gibi olayları tespit kameraları; sahili, ormanı, sokağı kirletenleri tespit noktalara konulamaz mı? Bence olmalı. Havada kuşun, denizde balığın, doğmuş-doğacak bebeğin sağlıklı yaşama hakları var.