SİLİFKE’NİN ACİL İMAR TADİLATINA İHTİYACI VAR!
Silifke, son iki yıldır ciddi bir göç alıyor.
Silifke’nin nüfusu büyüdükçe de çarpık bir şehirleşme ile karşı karşıya kalınıyor.
İmar durumunda Silifke’nin birden büyümesi ile ilgili bir çalışma ivedi olarak yapılmalı ve çarpık şehirleşmenin önüne geçilmelidir.
ALT YAPI ÇÖZÜLMELİDİR
Buna bağlı olarak özellikle alt yapı (kanalizasyon ve içme suyu dahil elektrik, telefon, doğalgaz) çalışmaları yeni imar planı programına göre kurumlarla işbirliği veya istişare yapılarak, bir plan ve program dahilinde çözüme kavuşturulmalıdır.
Her ne kadar kanalizasyon ve içme suyu büyükşehrin sorumluluğunda ise de yapılacak olan karşılıklı anlaşma ile Silifke’nin yaşam standartları normal seviyesine çıkartılmalıdır.
Yapılacak yeni imar planı ile birlikte Silifke’nin kanalizasyondan sonra ikinci büyük sorunu olan otopark problemi de çözüme kavuşturulabilir.
KAVŞAKLARDA DÜZENLEME YAPILMALIDIR
Şehir merkezinde özellikle karşıdan karşıya geçişler, Keklik ve Dörtyol kavşağında yaşanan kuyruklar ve özellikle hasta taşıyan ambulansların her iki kavşakta sıkışıp kalmaları, büyük bir vicdan sorumluluğu olarak görülmeli ve bu iki kavşakta da ivedilikle çalışmalara başlanmalıdır.
YENİ KÖPRÜ
Feyyaz Bilgen ve tarihi köprünün yanında bulunan Atatürk köprüleri, Silifke trafiğini taşıyamaz duruma gelmiştir. Her ne kadar tarihi köprü ve Dr. Erdinç Şahin Yaya köprüsü insanlara hizmet verse de araçlara hizmet verecek bir köprüye ivedilikle ihtiyaç vardır.
Silifke’nin nüfusu 6-7 yıl sonra 400-500 binlerle ifade edilmektedir. Sürekli göç alan bir kentte bu rakamların üstüne de çıkılabilir. Şimdiden yapılmayan bir çalışma Silifke’nin o nüfuslara erişmesi halinde nasıl bir şehir olacağını düşünmek bile insanı bunaltıyor.
Özellikle sabah erken saatlerde ve akşam dönüş saatlerinde yaşanan araç trafiği yoğunluğu, Atik ve Saray Mahallesi bölümünde Feyyaz Bilgen köprüsü ile zaman zaman otogar kadar uzadığını gözlemlenmektedir. Hal böyle olunca, olması gereken de ivedilikle Silifke’nin bu yoğun trafiği azaltacak çözüm olan bir araç köprüsü yapılmalıdır. Bu köprü için uygun bölgeler vardır ve bu konuda şimdiden atılacak adımlar geleceğin yaşanabilir Silifke’sine de ciddi bir katkı sağlayacaktır.
ELİMİZDEKİNE SAHİP ÇIKALIM
Silifke’nin nüfusunun çoğalması ile birlikte Silifke’nin yönetimine talip olanların da dışardan gelecek olan insanlar olacağını da göz ardı etmemek gerekir.
Silifke Belediyesi başta olmak üzere, Ticaret ve >sanayi Odası, diğer odalar, sivil toplum kuruluşları ve hatta siyasi partilerin ilçe teşkilatları da Silifkeli insanların dışında buraya göç eden insanların eline geçmesi muhtemeldir.
Sizler bulunduğunuz makamın hakkını veriyorsanız ne ala vermiyorsanız, makamınız sallantıdadır demektir.
Bunları sizlerle paylaşırken, aklımıza Susanoğlu (Atakent) geliyor elbet. Onlarca dönüm arazilerini satan yerel halkın büyük bir bölümü şimdilerde sitelerde bekçilik veya bahçıvanlık yapıyorlar.
Bu da bizlerden küçük bir uyarı olsun.
Sevgi Işığımız Olsun…