Türkiye’nin çilek şampiyonu SİLİFKE!
Türkiye’nin çilek şampiyonu SİLİFKE!
TSO’da GAP Gazeteciler Birliği üyelerini ağırlayan ve onlara Silifke hakkında sunum yapan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke’nin sanayi ve tarıma hakkında gazetecileri bilgilendirdi ve Silifke çileğinin yüzde 65’inin ihracat edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin çilek şampiyonu SİLİFKE!
TSO’da GAP Gazeteciler Birliği üyelerini ağırlayan ve onlara Silifke hakkında sunum yapan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke’nin sanayi ve tarıma hakkında gazetecileri bilgilendirdi ve Silifke çileğinin yüzde 65’inin ihracat edildiğini açıkladı.
Silifke/Sesimiz
GAP Gazeteciler Birliği Yönetici ve üyeleri, Silifke gezisinde TSO’yu da ziyaret ederek, TSO Başkanı Nurettin Kaynar’dan Silifke’nin ticari durumu hakkında bilgi aldılar.
Geniş bir sunum yapan TSO Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke mermeri, Silifke Çileği, Silifke Yoğurdu hakkında da bilgiler verdi.
Silifke Çileğinin coğrafi işaretinin alındığını, yakın bir zamanda da Silifke Yoğurdu ile ilgili çalışmanın tamamlanarak, yoğurt içinde coğrafi işaret alınacağını, Silifke beji olarak adlandırılan mermerle ilgili çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti.
Silifke’nin tarihi, sosyal ve ekonomik durumları hakkında geniş bilgiler veren Başkan Kaynar, “Silifke’miz ülkemizin çilek ihracatında şampiyon kentidir. 40 ilden fazla ihracat kapasitesi ile önemli bir tarım ve sanayi kentidir. Silifke çilek ihracatında Türkiye’nin açık ara önde ihraç yapan kentidir. Mermerlerimizi de yine başta Çin olmak üzere, Avrupa ve Orta Asya ülkelerine ihraç ediyoruz. Ham mermer ve işlenmiş mermer olarak ihraç edilirken, mermerler, Silifke Organize Sanayi Bölgesinde yer alan mermer fabrikalarında işleniyor. Narenciye ve tarım ürünlerimiz de ihracata giden ürünlerimiz arasında yer alıyor.”
YOĞURDUMUZ ÖNEMLİ
Yoğurtla ilgili olarak detaylara giren Başkan Kaynar, “Silifke yoğurdu ile ilgili çok yönlü çalışmalar yapılıyor. Organize Sanayinde üretim yapan firmalarımız inek ve keçi sütünü karıştırarak güzel bir Silifke Yoğurdu ortaya koydular. Çok yakın bir zaman içerisinde Silifke Yoğurdu coğrafi işarete kavuşacak. Ayrıca Silifke Yoğurdunun uzun süreli dayanması için tenekelerde yoğurt yapılması konusunda çalışmalar devam ediyor. Tenekelerde yoğurt işi olursa, Silifke’den dünyanın öbür ucuna dahi olsa bozulmadan ve aylarca dayanabilecek yoğurt üretimi gerçekleştirmiş olacağız.
Geçmiş yıllarda ninelerimiz yoğurdu toprak kaba çalar aylarca o yoğurt bozulmadan kalabilirdi. Şimdi tenekelerde bunu gerçekleştirmek için çalışmalar yapılıyor” diyerek, gazetecileri bilgilendirdi.
GAP Gazeteciler Birliği de sinevizyon gösterisi gerçekleştirerek, birlik hakkında TSO Başkan ve yöneticilerine bilgi verdi.
SİLİFKE'YE SEVİYORUZ
Birlik Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Silifke’nin her yönü ile il olması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında, “Silifke’nin birçok durumunu burada öğrendik. Ve gördük ki, Silifke her yönü ile vilayet olmayı hak eden bir kent.
Tarihi dokusu, kültürü, eğitimi, devlet geleneği her güzellik Silifke’de mevcut... İl olmaya uygun alt yapısı da var Silifke’nin. Silifke, tarımı, sanayisi ve turizmi ile gözde bir kent olmasına rağmen, bulunduğu konumun hakkını alamamış bir kent. GAP Gazeteciler Birliği olarak Silifke’ye seviyoruz ve Silifkenin yanındayız” diyerek, Silifke’nin kendileri için önemli bir kent olduğuna vurgu yaptı.
Birlik Başkanı Kıymaz, Başkan Kaynar’a basına verdiği destekten ötürü plaket takdim ederken, Başkan Kaynar da Kıymaz’a Silifke amblemli fincan takımı ve Silifke ile ilgi kitap hediye etti.
Toplantıya Başkan Kaynar, Yönetim Başkan Yardımcısı Erdin Soy, Danışman Doç. Dr. Muhammet Saygın, GAP Gazeteciler Birliği yöneticileri ve üyeleri katıldılar.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.