Tarım Sektöründe Kariyer Fırsatları tartışıldı
Tarım Sektöründe Kariyer Fırsatları tartışıldı
Dr. Garip Yarşi moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak, Silifke Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, Mersin Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Değirmenci ve Mersin Üniversitesi Silifke MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Çelik katıldı. Yani Yusuflar günüydü gelişim günlerinin ikinci günü…
Sesimiz Haber Merkezi
Modaröter Dr. Garip Yarşi, Silifke Kişisel ve Mesleki Gelişim Günlerinin ikinci gününün ilk panelinde “Tarım Sektöründe Kariyer Fırsatları” konusunu ele alacaklarını belirterek, “Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde, hayata geçilmesinde emeği olan, çalışan katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.
Bize ayrılan süre içerisinde, Tarım ve tarım sektöründeki istihdam masaya yatırılacak. Siz değerli katılımcılaın katkılarıyla her yönü ile tartışılacaktır. Konuşmacıların sunumların ardından soru cevap bölümü gerçekleşecektir” diyerek, panelistleri tanıttı.
İlk konuşmacı Silifke Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, Silifke’de tarımın çok yoğun yaşandığını, özellikle çilek üretiminde Türkiye’de söz sahibi bir konumda bulunduğunu vurguladı. Çiftçilerimizle ilaçlama ve gübreleme konusunda yeterince iletişimde bulunduklarını ve doğru yönlendirmeler yaparak kaliteli bir üretime katkı sunduklarını belirtti.
Silifke yoğurdunun ve Silifke çileğinin coğrafi işaret aldığını ve bunun da tarıma ve hayvancılığa pozitif yönde ivme kazandırdığını vurguladı. Gün ayrıca, Silifke’nin verimli ovasında çeşitli tarım ürünlerinin de yetiştirildiğinin altını çizerek, son dönemlerde muz seracılığı ile avokado üretiminde önemli mesafeler kat edildiğini dile getirdi.
Mersin Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Değirmenci ise, Sürdürülebilir Tarımın Sektördeki Yeri konulu konuşmasında; tarımsal kirlilik üzerinde durdu.
Temiz ve çevre dostu tarımın mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Kimyasal ilaçlardan arınmış tamamen doğal ürünler yetiştirilmeli, toprak doğal gübrelerle beslenmeli ve üretilen ürünler insan hayatını karartmamalıdır” diyerek, tarım sektöründe önemli boşlukların olduğunu, donanımlı ve kaliteli elemanlara çok ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Mersin Üniversitesi Silifke MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Çelik de İyi Eğitimin Başarılı İş Hayatında Önemi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Doç. Çelik, “Başarı için düzenli, planlı ve istekli çalışma vazgeçilmezimiz olmalıdır. Azim, sebat ve kararlılığa mücadele ve ciddi bir çalışma eklendiğinde tarım sektöründe önemli mesafelerin alınması çok kolay olacaktır.
Bugün tarım programlarına gelen öğrencilerimiz gelecekte tarım sektörüne yön verecek ve kariyer kapılarını edindikleri bilgi, beceri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek açacaklardır. Bilgiye mutlak suretle çalışma, azim ve mücadele de eklenmelidir” diyerek, konuşmasını tamamladı.
Soru ve cevaplar bölümünde sorular yanıtlandı ve plaket takdimi ile panel (YUSUFLARIN PANELİ) sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.