Pozitifköy’den birlik çıktı!..
Pozitifköy’den birlik çıktı!..
Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenmeye giden ve Kurban Bayramı için Silifke’ye gelen Silifkeliler, Pozitifköy’de buluştu. İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Mersin ile Türkiye’nin çeşitli illerinde olan Silifkeli derneklerin temsilcilerinin ve Silifkeli akademisyenlerin katılımları ile gerçekleşen, doğal ortamı ile herkesin gönlünü kazanan Pozitifköy’de; Silifke Sevdasını içinde barındıranların bir araya geldiği açık hava toplantısında, Silifke için hazırlanan deklarasyon imza altına alındı.
Sesimiz Haber Merkezi
13 Temmuz Çarşamba günü saat 16.00’da İSTSİDER öncülüğünde gerçekleşecek toplantı için Pozitifköy’de toplanmaya başlayan dernek temsilcileri ve akademisyenler, ayaküstü tanışma, bayramlaşma ve sohbetlerin ardından anfi tiyatroda bir araya geldiler.
BAŞARILAR DİLEDİ
Kısa bir yöresel müzik dinletisinin ardından İSTSİDER Başkan A. Sadık Avcı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Avcı konuşmasına başlamadan evvel, Gülnaz hocayı kutladı, yaptığı yatırım ve hizmetin önemine değinerek, başarı dileğinde bulundu.
BİRARADA OLMAK GÜZEL
Avcı, “İSTSİDER Türkiye’yi kısa bir süre önce teşkilatlandırdık. 82 ilimizin 50’sinde temsilciliklerimiz var. Bu temsilcilerimizde öncelikle Silifke sevdasını aradık ve temsilciliklerimizden bir kısmı da bugün aramızdalar. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir arada olmak çok güzel.
İSTSİDER TÜRKİYE’yi kurduğumuz günde bu tarafa bir toplantı yapmayı arzu ettik. Ve bu arzumuzda Pozitifköy’de yapmaktı. Bunu da bugün gerçekleştirdik.
HİÇ BİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ, TEK DERDİMİZ SİLİFKE…
Dışarda yaşayan Silifkeliler olarak örgütlenmek ve bu örgütlenmeyi güçlü kılmak için sürekli istişare halindeyiz. İstanbul (İSTSİDER), Ankara (ANSİDER), Mersin (MESİDER), diğer illerdeki temsilcilerimiz, derneklerimiz üyeleri ve akademisyenlerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ediyoruz.
Her birimizin bir siyasi görüşü var ama herkesin görüşü kendisinin ve görüşlere saygı duyuyoruz. Biz hiçbir siyasi partiye alet olmadan Silifke için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hiçbir parti ile bağımız yok ve hiç birinin de arka bahçesi değiliz. Ama hiçbir partinin de karşısında olma niyetimiz yok. Tüm fikirlere saygılıyız. Bizim amacımız Silifke…
Silifke’miz için neler yapabiliriz? Silifke’nin yeniden vilayet olması, turizm konusunda yatırımlar yapılması, bölge insanının kalkınması gibi arkadaşlarımız ile bir çalışma yaptık ve Silifke için bu istekleri maddeler haline getirdik.
Silifke özelinde olan bu maddelerin hayata geçirilmesi konularının takipçisi olacağız. Dışarıda yaşayan Silifkeliler olarak Silifke’mizin daha iyi yerlerde olması için her zaman çalışacağız, bizlere de ev sahipliği yapan ve akademisyen grubumuzun en önde gelen isimlerinden olan Gülsüm hocamıza da çok ediyorum.
DESTEĞE HAZIRIZ
Şimdi burada olan dernek başkanlarımızı ve temsilcilerimiz ile akademisyen arkadaşlarımız sizlere kendilerini tanıtacak ve kısa bilgiler verecekler” dedi.
Sırasıyla ANSİDER kurucu başkanı Süleyman Çetin, ANSİDER Başkanı Cem Karaduman, MESİDER Başkanı Vasfi Gümüş, temsilciler, akademisyenler birer konuşma yaparak, Silifke’nin kalkınması ve gelişmesi için yapılacak olan her çalışmaya destek vereceklerini, Silifke’nin il hakkının geri verilmesi dahil Çeşmeli-Taşucu Otoban yolu, havaalanı, Karaman-Silifke Demiryolu, turizm teşvik gibi çeşitli yatırımlarla gelişmeye hazır olan Silifke’nin önünün açılması konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdiler.
KÖYÜMÜZE HOŞ GELDİNİZ
Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen hemşehrilerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Pozitif Köy Kurucusu Gülsüm Gülnaz Gültekin Pozitifköy hakkında kısa bilgi vererek, “Burayı insanların nefes alabileceği, yeniden kendileriyle buluşabilecekleri, insan olduklarını hatırlayabilecekleri bir mekan olarak hayal etmiştim ve hayalimizi gerçekleştirdik. Çadırlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanın kıyısında bulunan yaklaşık 10 dönümlük alan üzerinde, modernize edilmiş kıl yörük çadırlarından oluşan bir konaklama tesisi ile eğitim merkezi ve sosyal tesisleri ile insanımıza hizmet veriyoruz.
Burada Yaşam alanlarının, doğa ve çevre dostu, imkânlar dâhilinde kendi enerjisini ve gıdasını üreten, organik üretim ve çevreci, atık yönetimi sistemleriyle kendi kendine yeten, tüketim kültürü ideolojisinin zararlarını azaltmayı planladık. Pozitif köyümüz, yaşam, öğrenme, dinlenme ve ruhsal-zihinsel-bedensel iyileşme ve yenilenme merkezi olarak Silifke yöresinde bir ilktir. Köyümüze gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
AÇIKLAMA İMZALANDI
İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği, öncülüğünde, İSTSİDER Türkiye, Ankara, Mersin, İzmir, Adana gibi illerin Silifke temsilcileri ve Silifkeli Akademisyenlerin ortak imza altına aldığı açıklamada şu maddeler yer aldı:ttığı maddelerde şu ifadelere yer verildi.
“Silifke’miz, Mut'a 73 km, Mersin'e 85 km ve Gülnar'a 55 km mesafede; Erdemli'nin batısında, Gülnar'ın doğusunda, Mut'un güneyinde, Toros Dağları ile Akdeniz arasında 128.000 resmi rakam, 250.000 bine yakın ise bilinmeyen nüfusu olan bir şehirdir. Geçmişten günümüze Silifke birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarih, doğa, turizm, sanayi potansiyeli ve kentleşme özelliği sergileyen bir yerleşim yeridir ve pek çok açıdan hızla gelişmektedir.
1- Silifke’mizin 1933 tarihli 2197 sayılı kanunda merkezi Silifke olan İçel ve Mersin vilayetleri birleştirilmiş, merkezi Mersin olmak üzere İçel vilayeti teşkil edilmiştir. Aynı kanunda pek çok il, ilçeye dönüşmüş; ancak günümüzde o ilçeler il statüsünü tekrar geri kazanmıştır. Hepimizin hemfikir olduğu üzere Silifke’miz tarihi ve kültürel olarak Anadolu topraklarının en güzel yerlerinden birisi olmakla beraber coğrafi ve stratejik önemi olan bir yerleşim olarak il hakkını çoktan hak etmektedir.
2- Silifke yöremizde Meslek Yüksek Okullarının yerine ve alt yapısı, yeri hazır bir üniversite kurulması gerekliliği vardır.
3- Yurtdışından ve yurtiçinden gelen misafirlerin, yolcuların ve Silifke’de üretilen tarımsal ürünlerimizin çilek, domates, muz vb. ürünlerin tüketiciye daha sağlıklı ve taze ulaşması bakımından Silifke çevresine havalimanı yapılması şarttır.
4- Çeşmeli-Taşucu otobanı yolunun lojistik sektörüne sağlayacağı katkı ve Silifke’ye yakın ilçelerin bağlantı yollarının bir an önce yapılması çalışmalarının devam edilmesi.
5- Taşucu Limanının aktifleşmesi ile birlikte denizden gelen ürünlerin, malzemelerin iç Anadolu’ya ulaştırılması veya İç Anadolu’daki malzemelerin dış ülkelere ihracatına kolaylık sağlaması açısından Karaman-Mersin Tren hattının Silifke’miz üzerinden geçerek yatırım planlarına alınması.
Silifke dışında yaşayan Silifkeliler, Silifkeli Akademisyenler, Silifke hemşeri dernekleri olarak yukarıda yazılı olan maddeleri talep ediyoruz. Silifke adına yapılacak olan tüm çalışmaların da yapılması yönünde takipçisi olacağız.
İmza alanında ise, İSTSİDER, ANSİDER, MESİDER, Silifkeli Akademisyenler yer alırken, karar imza altına alındı.
SİLİFKE YOĞURDU DA OLMALIYDI
Seyirlik oyununda sergilendiği toplantı sonrası Yörük peynirinden sıkma ve börek, çeşitli otlardan yapılmış özel börek ve çay ikramı toplantı sonrası çok iyi geldi. Tek eksik olan ise tescilli Silifke Yoğurdunun olmaması idi.
Anfi tiyatroda yapılan Programa, İSTSİDER Başkanı Sadık Avcı, ANSİDER Başkanı Cem Karaduman ve MESİDER Başkanı Vasfi Gümüş ve İSTSİDER, İSTSİDER TÜRKİYE, ANSİDER, MESİDER üyeleri, İzmir, Antalya, Gaziantep, Adana, Karaman, Bolu, Muğla illerinden temsilciler ve Silifkeli akademisyenler katıldılar.
Not: Silifke için talep edilen ve maddeler haline getiren kararların imza altına alınması için ANSİDER Başkanı Cem Karaduman’ın imza için masaya çağrılmaması sanırım unutuldu. Kurucu Başkan elbette önemli ama mevcut başkanın olduğu yerde bu durum yanlış anlamalara neden olabilir!..
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.