Yeşilovacık ve Balandız yangınları korkuttu!

Sesimiz Haber Merkezi

Hava sıcaklarının aşırı derecede devam etmesinin yanında bir de rüzgarın çıkması, olası yangınların felakete neden olabiliyor.

KISA SÜRÜDE SÖNDÜRÜLDÜ

Balandız’da meydana gelen yangında 2.5 hektarlık alan zarar görürken, jandarmanın olayla ilgili olarak bir kişiyi gözaltına aldığı ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini öğrendik.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, Blandız’da meydana gelen yangını kısa süre içerisinde kontrol altına alırken, söndürme çalışmalarının ise aynı gün tamamlandığı öğrenildi.

DAYANIŞMA…

Dün akşam Yeşilovacık’ta meydana gelen yangın ise, kurumlar arası dayanışmanın en güzel örneğini ortaya koydu. Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplere Mersin Büyükşehir İtfaiye ekipleri de destek vererek, Yeşilovacık Kemer Mahallesinde meydana gelen yeni ağaçlandırma alanındaki yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

UYARI!

Yetkililer, ormanda ateş yakılmaması konusunda vatandaşları uyarırken, cam kırıklarının yangına ciddi davetiye çıkardığının bilinmesi gerektiğine dikkat çekerken, özellikle ormanlık bölgelerden geçerken sürücülerin ormanlık alanlara yanan sigara izmariti atmamaları konusunda uyarmayı da ihmal etmediler.