Yangınlar artık dronlarla izleniyor

Sesimiz Haber Merkezi

Silifke Orman İşletme müdürlüğü, olası yangınlara kısa sürede müdahale etmek ve yangınların geniş alanlara yayılmasını önlemek amacı ile yangın alanlarını havadan kontrol etmeye başladı.

15 Ağustos Perşembe günü (dün) Silifke’nin değişik bölgelerinde; İmamuşağı, Hangediği, Silah Atış alanı (poligon) bölgesi ile Bolacalıkoyuncu mahallesi civarında bulunan mezbaha bölgelerinde eş zamanlı olarak çıkan yangınlar, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü iha ile yangın gözetlemesi yaptığı anda yangınları tespit ederek, ilk müdahalelerin ardından yangınlar ivedilikle söndürüldü.

Silifke Orman İşletme Müdürü Harun Boz, müdürlük bünyesinde oluşturulan iha ekibinin yangın gözetlemeleri yapmasının yangınlara müdahalede çok önemli olduğunu belirterek, “Dün bölgemizde meydana gelen 4 eş zamanlı yangına iha’ların sayesinde kısa sürede müdahale edildi ve yangınlar büyümeden söndürüldü. Çok şükür ki bölgemizde çok ciddi yangınlar meydana gelmedi. Halkımızın da duyarlılığı sayesinde bölgemizde yangın riski oldukça azaldı” dedi.