TAŞUCU LİMANINDA YOLCULAR İÇİN ACİL ÖNLEM ALINMALI!

Sesimiz Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine en kısa nokta olan Taşucu Limanından yılın her günü rahatlıkla gidiş-gelişler yapılıyor. Bölgede en çok yolcu trafiği yaşanan Taşucu limanında ise bu yoğun trafik nedeni ile sıkıntılar yaşanıyor.

Gündüz yolculuklarda sıcaklardan, kapalı alan olmaması nedeni ile sorunlar yaşanırken, gece ise dinlenmek için oturacak bir alanın olmaması nedeni ile yolculardan bir hayli şikayetler söz konusu oluyor.

Gazetemizi arayan ve çektiği fotoğrafı paylaşan yolculardan birisi, “Geciken gemiye mi, oturacak bir yerin olmamasına mı yanalım! Gemi zamanında gelmez, gelmez de liman içinde neden yolcuların dinlenebileceği bir alan yok!..

Türkiye genelinde ismi bilinen Silifke’nin Taşucu Limanında bu olumsuzlukların yaşanmaması gerekirken, yolcuların oturması için gerekli koltukların olmamasından vazgeçtik, oturacak bir bankın olmaması çok acı!

Bu duruma yetkililerin bir an evvel çözüm bulmalarını, KKTC’ye gidiş-geliş yapan bu insanların sorunlarının çözülmesi elzemdir” diyerek, bu konuda yetkili ve ilgililere göreve davet etti.

Taşucu Limanının Ceyport tarafından 49 yıllığına kiralanmasının ardından liman içerisinde çalışmalar devam ederken, kısa bir süre içerisinde yolcular için dinlenme alanlarının yapılacağı Ceyport yetkilileri tarafından açıklandı.