SOYDAN’DAN SİLİFKE İÇİN ÖZEL AÇIKLAMA

Sesimiz Haber Merkezi

Cumhur ittifakının MHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, gazetemize, Silifke için özel açıklamalarda bulundu.

SİLİFKE’DE OKUDU

Kendisini de kısaca tanıtan Soydan, “16 Haziran 1980 tarihinde Mersin’de doğdum. İlköğrenimimi Silifke’de okuduktan sonra lise eğitimimi Mersin’de tamamladım. Selçuk Üniversitesi’nde İktisat eğitimi aldıktan sonra Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisans eğitimi aldım.

İŞ HAYATI

Evli ve iki çocuk babasıyım.

İş hayatıma gümrük müşaviri olarak başladım. Kurduğum çeşitli kademelerdeki okullarla eğitim sektöründe uzun yıllardır faaliyet göstermekteyim.

HAYRAN OLDUĞUM ŞEHİR

Silifke, hem çocukluğumu geçirdiğim, ilk arkadaşlarımı edindiğim yer olması hasebiyle hem de gençlik yıllarımda denizine, doğasına kısaca bütün potansiyeline hayran olduğum bir şehir olmuştur.

Bugün sevdalısı olduğumuz bu kente hizmet etme fırsatımız var. Tüm Mersin’imizin olduğu gibi Silifke’mizin de dertlerini biliyor, derman olmaya hazırlanıyoruz.

ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

İnşallah görev süremiz içerisinde:

Kanalizasyon ve içme suyu sorunlarını tamamen çözeceğiz. Silifke kanalizasyon kokusu ile değil çiçek kokuları ile anılan bir şehir olacak.

Her gün patlayan içme suyu şebekelerinin yerine yeni şebekeler döşenecek. Silifke’de kesinlikle alt yapı sorunu diye bir sorun bırakmayacağız.

ANA KAVŞAKLARDA YAŞANAN TRAFİK SORUNU ORTADAN KALKACAK

Keklik Kavşağı’nda düzenleme yaparak; Taşucu ve Silifke merkezinde cadde ve bulvar düzenlemelerini tamamlayarak; Sarıcalar-Taşucu transit yolu ile şehir içi trafiği rahatlatıp ulaşım sorununu hafifleteceğiz.

YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUNACAK

Silifke’de yükseköğrenim gören öğrenci kardeşlerimiz ulaşım ve yurt ihtiyacını ilgili bakanlıklarla da işbirliği yaparak çözeceğiz.

ÇİFTÇİLER İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA…

Çiftçimizin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla, yem ve fide destekleri; Pazar sorununu gidermek amacıyla ithal ikame ürünlerle ürün çeşitliliği geliştirme çalışmaları yapacağız.

Son yıllarda artan dağ köylerde yaşayan çiftçilerimizin tarımsal sulama sorununu çözeceğiz.

LİMANI TURİZME YÖNELİK DİZAYN EDECEĞİZ

Silifke Belediye Limanı’nı turizme yönelik şekilde yeniden dizaynederek turizm amaçlı bir marina hâline getireceğiz.

İSTİKRAR VE HİZMET İÇİN, MERKEZDEN YERELE UYUMLU YÖNETİMLE, UMUTLU GELECEĞE VAR MISIN SİLİFKE?” diye sorarak, Silifke’nin sorunlarını yakından bildiğini çözeceği müjdesini verdi.