SEVER, “KARAYOLLARI BÜTÇESİNİ 3.5 KATINA ÇIKARDIK”

Sesimiz Haber Merkezi

Ak Parti MKYK Üyesi Mutlu hemşerimiz Mustafa Sever, Silifke-Mut Karayolu ve viyadük ile ilgili olarak gazetemize açıklama yaptı.

Silifke-Mut Karayolunun önemine değinen Sever, “İç Anadolu Bölgesini Akdeniz Bölgesine bağlayan devlet yolu yaz turizmi dönemlerinde, tarım faaliyetlerinden kaynaklı dönemlerde artan trafik yoğunluğunda rahatlama sağlanması amacı ile Silifke-Mut 3.Bölge Hududu (1.Kısım) Yolu ihalesi kapsamında çalışmaları devam ediyor. Ayrıca bu çalışmalar kapsamında II. Kılıçarslan Viyadüğü; Silifke-Mut Devlet Yolunun yeni güzergahında T1-B ile T1- E tüneli arasındaki çalışmalarına devam ediliyor.

II. Kılıçarslan Viyadüğü: 2x410 metre uzunluğunda, 27 metre platform genişliğinde, tabliye alt kotu yüksekliği 96,5 metre, tabliye yüksekliği 12 metre ve tabliye üstü pilon yüksekliğinde 64,7 metre olmak üzere toplam yükseklik 173,2 metre olacak şekilde inşa edilecek.

21.09.2024 tarihinde köprü elevasyon yapısında çalışmalara başlanmış olup, 1.ano’nun beton döküm işlemi tamamlanmıştır. Mut’umuza, Silifke’mize ve Mersin’imize hayırlı ve uğurlu olsun.

BÜTÇE 3.5 KAT ARTTI

Mersin için ayrılan bütçenin de ciddi oranda artığını kaydeden Sever, “Mersin için 2024 Yılı 1 milyar TL olan bütçemizi de 3,5 milyar TL’ye çıkararak, 3,5 kat artırdık. Mersin’imizin karayolu ödeneklerini 2025 yılında daha da artırarak, çalışmaları daha da hızlandıracağız inşallah” diyerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, dostu olarak gördüğü Ömer Fatih Sayan’a da teşekkür etti.