Polis, otizmli çocukları unutmadı…

Sesimiz Haber Merkezi

Silifke Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında önemli bir farkındalık gerçekleştirdi ve “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeni ile Silifke’de ulaşabildiği otizmli çocukları yat gezisi ile gerçek bir farkındalık yaşattı.

10 NİSAN KAPSAMINDA

Silifke Emniyet Müdürü İsmail Petek, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Silifke Emniyet Müdürlüğü olarak otizmli çocuklara farkındalık yaşatmak istediklerini ve bunun içinde onlara sürpriz yaptıklarını belirterek, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününe, Nisan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle dikkat çekilmektedir. Silifke Emniyet Müdürlüğü olarak biz de otizmli çocuklarımıza gerçekten bir farkındalık yaşatmak istedik ve onları yat ile bir deniz turu yaptırdık.

Aileleri ile birlikte yat turuna katılan otizmli çocuklarımıza denizde tur yaptırırken, onların eğlenmesini, güzel ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak için görevli arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptılar.

Yat turu boyunca yaş pastalar kesildi, müzikler eşliğinde eğlenen çocuklarımız çok güzel bir vakit geçirirken, ailelerinden de çok olumlu tepkiler aldık” diyerek, polis teşkilatının sosyal sorumluluk kapsamında da görevlerinin olduğuna dikkat çekti ve yat turunun gerçekleşmesinde katkı sağlayan ilgililere teşekkür etti.

TEŞEKKÜR

Yat turuna katılan otizmli çocukların aileleri bu güzel organizeyi gerçekleştiren Silifke Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederek, “Çocuklarımız çok güzel bir gün geçirdiler. Bugün sabah 11.00’da Taşucu Yat Limanından çıktık ve Dana adasına kadar gezinti yapıldı. Gezi boyunca eğlenceli vakit geçiren çocuklarımız için her şey düşünülmüş. Onlar için yaş pasta bile kesildi.

Çocuklarımıza bu güzelliği yaşatan Silifke Emniyet Müdürümüz Sayın İsmail Petek ve Silifke Emniyet Müdürlüğü personellerine çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Onların bu mutluluğu sayesinde bizler de çok mutlu olduk. Bir kez daha teşekkür ediyoruz” diyerek, emeği geçenlerden Allah Razı olsun temennilerini ilettiler.

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner’in de çocukları yat turuna uğurlamak için geldiği Taşuçu Yat Limanındaki şenlik, eğlence görülmeye değer cinstendi.