Pehlivan Çilek Hasadı yaptı, Tarım Okulunu gezdi
Sesimiz Haber Merkezi
Yoğurdu ile ünlü Silifke’nin dünyaca ünlü ve tescillenmiş çilek hasadına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, çilek üretiminin son yıllarda arttığını, bu durumun da rekolteye olumlu olarak yansıdığını kaydetti.
BEREKETLİ TOPRAKLAR
Mersin'in Çukurova bölgesi içerisinde yer aldığını ve Çukurova'nın çok bereketli topraklara sahip olduğuna vurgu yapan Vali Pehlivan, "Bu topraklarda 100'e yakın ürün yetişiyor. Yoğun bir şekilde tarımsal faaliyetler var. Çilek, özellikle Silifke ilçemizde olmak üzere Anamur ve diğer ilçelerimizde yetişiyor ama ağırlık olarak İlimizde yüzde 50'den fazlası Silifke'de üretiliyor. Bu üretim 12 ay boyunca devam ediyor. Ova tarafında açık alanlarda, örtü altında, seralarda ve 1000 metre rakımda yaylalarda da çilek üretimi var. Ova tarafında Ağustos ayında fideler dikilirken örtü altında Eylül, yaylalarda da yine aynı aylarda dikilip devamında hasat başlıyor. Şu anda Şubat ayındayız ve hasat gerçekleştiriyoruz. Bu hasat yaz aylarına kadar devam edecek. Dolayısı ile ovadan yaylaya kadar tam yıl esaslı dikim, üretim ve hasat faaliyetleri sürdürülüyor" diye konuştu.
Hasada; Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, TRT Çukurova Müdürü Fatih Doğru, kamu kurumu ve STK temsilcileri ve çiftçilerimiz katıldı.
TARIM OKULU ZİYARETİ
Çilek hasadının ardından Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tarım Okulu’nu da ziyaret eden Vali Pehlivan, okul içerisinde bulunan atölyeleri ve sınıfları gezerek Okul Koordinatörü Fulya Aslan’dan okul ve yürütülen faaliyetler ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Okulun bahçesinde bulunan tarım ürünlerini incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, ilçedeki 21 bin öğrencinin dönemsel olarak okuldaki tarımsal eğitimlere katıldığını söyledi.
Vali Pehlivan, Silifke’nin verimli topraklara sahip olduğunu belirterek "Mersin 9 ürünün rekoltesinde ülkede birinci. Çilek, muz, ceviz, erik, limon bu ürünlerden bazıları. Bunlar artarak devam ediyor. Birçok üründe de ilk 3 içerisindeyiz. Tarımın yoğun olduğu bir diyarda bu okullar çocuklarımızın, gençlerimizin erken yaşlarda tarımı tanımalarına, muhtemelen gelecekte yapacakları bu faaliyet alanında daha bilinçli adım atmalarına vesile olacak" dedi.
Tarım-Üretim ve Fen Okulu bahçesinde; Soğan, Sarımsak, Havuç, Lahana, Dereotu, Brokoli, Nane, Maydanoz, Tere, Marul, Turp gibi öğrencilerin yetiştirdiği tarım ürünlerinin hasadını yaptı.
Vali Pehlivan’a ziyarette, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da eşlik etti.