Kum mahallesinde alt yapı sorunu çözülüyor

Sesimiz Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke Taşucu Mahallesi’nde kanalizasyon hattı çalışmalarına devam ediyor.

MESKİ; Kum mahallesinde 2 adet yeni terfi istasyonu ve yaklaşık 9 bin metre HDPE boru hattı imalatını yaparak, bölgenin atık sularını Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletiyor. Yaklaşık 15 bin metre ilave şebeke hattı imalatı yapan MESKİ, bölgenin kanalizasyon hattı sorununa çözüm getiriyor.

MESKİ ayrıca, bölgede kanalizasyon hattı bulunmayan yerler için de ilave şebeke hattı projelendirme ve imalat çalışmalarına devam ediyor.

ÇALIŞMALAR SINIRLI KALMASIN!

Öte yandan Silifke’nin ciddi bir alt yapı sorunu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Silifke’de özellikle yaz aylarında ortalığa yayılan pis kokuya ivedi çözüm bulunmalı. Kış yaklaştı ve yağmurların da başlaması ile birlikte çalışmayan kanalizasyona giden yağmur suları, gerisin geriye bu kez kanalizasyon borularının içindekilerle birlikte şehir sokaklarına yayılacak. Bu konuda da MESKİ yetkililerinin proje üretmesini bekliyoruz” diyerek, çalışmaların sadece Kum mahallesi ile kalınmamasını istediler.