KAVŞAKLAR SORUNUNU KİM ÇÖZECEK?

7. Sayfa

Yıllardır bir türlü el atılmayan Dörtyol ve Üçyol kavşakları, sorunlar yumağı olmasına rağmen hiçbir kurum ve kuruluş çözüm konusunda bir girişim yapmıyor.

Mersin-Antalya-Konya üçgeninde yar alan Dörtyol kavşağı, çoğu zaman ambulansların inlemesi ile sadece vatandaşların dikkatlerini üzerine çekerken, acil hastalar, yaralılar ve daha ağırlarını taşıyan ambulanslar belki dakikalarca trafik yoğunluğunu beklemek zorunda kalırken, taşıdıkları hastalar ise canından oluyorlar.

Yüzlerce aracın kuyruk oluşturduğu Dörtyol böyle iken, Üçyol kavşağı da Dörtyol kavşağından geri kalmıyor. Her iki kavşakta Karayolları ve Mersin Büyükşehir belediyesinin yol ağları içerisinde bulunmasına rağmen ne hazindir ki, ne büyükşehir belediyesi ne de Karayolları bu konuda kıllarını kıpırdatmıyorlar.

Bu iki önemli kavşakta köprülü kavşaklar, alt ve üst geçitlerle geçişler yapmak bu kadar zor mu? Yoksa mümkün değil mi böyle bir kavşak yapmak!!!

Amaç insana hizmet etmek ise, bu kavşakların rahatlaması için yapılacak çalışmalar hizmetin anası sayılmaz mı? En azından ambulansların kısa sürede geçmesini sağlanması bile yılda yüzlerce hastanın yaşama şansını arttıracaktır.

Son söz:

Ağzı olan konuşuyor konuşmaya da bu konuşmayı dinleyenler hiç utanmıyorlar mı?

Anlayana sözümüz, anlamayan zaten geri zekalıdır!

S.C.