DOĞAL SİT BÖLGESİ OLAN ALATA NİÇİN GÜNDEMDE!?

7. Sayfa

Resmi Gazete’nin 6 Ocak 2021 Çarşamba tarih ve 31356 sayısında yer alan 5 Ocak 2021 tarihli ve 3360 sayılı Karar’da ‘‘Mersin İli, Erdemli İlçesi sınırları içerisinde bulunan Alata Sahili Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadeleri kullanılmış ve bu alan koruma altına alınmıştı.

Alata, Türk tarımının, Türk Çiftçisinin, Türk köylüsünün geleceği, dünyaya açılan tarım kapısı olarak bilinmesine rağmen, son günlerde imara açılması için rant girişimleri ile kamuoyunun meşgul edilmesinin arkasında neler var, kimler bu durumundan yarar sağlamak istiyor, kimler birilerinin maşası oluyor?

İşte tüm bu sorular cevap bekliyor…

Deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’ların en önemli üreme alanlarından birisi de olan Alata üzerinde oynanan oyunları kimler kurguluyor?

Alata arazisi üzerine devlet hastanesi de kurulan, ortasından yol geçmesine, yine arazisine küçük sanayi sitesi kurulması ve okul yapılmasına rağmen kimse bu konuda açılama yapmadı, suskunluklarını korudu.

Şimdilerde ise rantçılar tamamının peşinde…

Neden Alata?

Alata; Tark tarımının göz bebeği, Türk Tarımının medarıiftiharı, Türk çiftçisinin aklı…

Türkiye’de tek bir tarımı geliştirmek, tarım ürünlerinin korunması, çeşitliliğinin arttırılması, fidan ve fidelerin bakım ve korumalarına yönelik çalışmalar, tohum üretimi ve pek çok tarım alanında çalışmalar yapılan bir merkez ve bu merkez üzerinde rant kavgaları başlatıldı.

Neden?

Türk tarımının gelişmesini engellemek, üretimini durdurmak, tarım alanında dışa bağımlı olmasını sağlamak için olmasın tüm bu çabalar.

Ve; bunun arkasında İsrail’in olmadığını kim söyleyebilir!

Evet, bu Türk Tarımının yok etme çabasıdır ve arkasındaki güç de İsrail’dir.

Bu konuda laf kalabalığı yapanlar, Alata’nın turizme açılması vs gibi açıklama yapanlar sadece Tür tarımına düşmanlık yapmakta, İsrail’in ekmeğine yağ sürmektedirler.

Bu kadar geniş bir arazi üzerinde onlarca yıldır yapılan çalışmaların bir çırpıda silinip atılmasına asla müsaade edilemez-edilmemeli.

ALATA, TÜRK TARIMININ NAMUSUDUR, TÜRK İNSANININ GELECEĞİDİR…

S.C.