Askeri gemiler halkın ziyaretine açıldı

Sesimiz Haber Merkezi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeni ile bu kez 3 gemi halkın ziyaretine açıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ilk kez halkın ziyaretine açılan Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı TCSG-305 Komutanlığı gemisi Taşucu Liman Sahil Güvenlik rıhtımında, TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG Beykoz Korveti ise NATO (Ağalar) limanında halkın ziyaretine açıldı.

Halk tarafından yoğun ilgi gören gemi ziyaretleri sonrası vatandaşlar ilgili kurumlara teşekkür ederek, “Böyle bir fırsatı bizlere sunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli Komutanlarına ve bizleri gemilerinde ağırlayan subay ve astsubaylarımıza teşekkür ederiz. Bizler de çocuklarımız da geziden çok mutlu ayrıldık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler,

TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG Beykoz Korvetinin ise NATO (Ağalar) limanında 18-19 Mayıs (Cumartesi ve Pazar günü) 10.00-12.00 ile 14-17.00 saatleri arasında halk tarafından ziyaret edildi.

TCSG-305 Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi 19 Mayıs Pazar günü sabah 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edildi.

TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG Beykoz Korvetinin ziyaretçileri arasında Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile bazı protokol üyeleri de yer aldı.

Ayrıca ’un yanı sıra TCG Gemlik Fırkayetiyinin de görev yapan eski asker Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Hekim Ali Güngör de eski gemisi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.