MERSİN, DESTEK KAPSAMINA ALINMALI!

Sesimiz Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ülkemizde yaşanan depremler sonrası Mersin’in yoğun bir göçle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Ben şu anda 1.9 milyon insana göre merkezi yönetimden, genel bütçe gelirleri payından, İller Bankası payından bir de öz gelirlerimden sağladığım kaynaklarla 2.3 milyon insana hizmet götürüyorum. Böyle baktığınız zaman ortada bir sorun var, bir yük var” dedi.

AYRIM RAHATSIZ EDİYOR

Son zamanlarda siyasetin en önemli konularından birisinin yaşanan siyasi gerginlikler ve bölünmüşlükler olduğuna da dikkat çeken Seçer, “Yerel yönetimlerde ‘Senin belediyen, benim belediyem. Cumhur İttifakı’nın Belediyesi ya da CHP'li Belediyelerin Millet İttifakı’nın belediyeleri’.  Bu ayrım bizi geleceğe dair sorunları konuşamama gibi bir duruma sokuyor ve bu beni rahatsız ediyor” dedi.

Yaşanan göç sorununun birkaç ilin üzerine yıkılmasına karşı çıkan Başkan Seçer, “Siz bu sorunu getirip 2-3 ilin üzerine yığmayın. Zaten Mersin üzerinde bir yük var. Bir de bunun üstüne neden, hangi hakla hizmet getiriyorsunuz? Siz bu nüfus hareketlerini düzenlerken Merkezi Yönetim olarak o kentin Belediye Başkanıyla bir değerlendirme, oturup beraber bir konuşup bu durumu anlatmaz mısınız?

GÖÇ, BÜYÜK YATIRIMLAR GEREKTİRİR

Mersin’in üzerine düşen bu yükü kaldırabilmesi için Mersin’e imtiyaz tanınması gerekiyor. Buraya alacağımız göç bize büyük yatırımlar, finansman kaynakları getirecek. Ya afet bölgesine dâhil edilmeli ya da farklı bir statü verilebilir. Mersin gibi yoğun göç alan yerlere farklı bir statü adı altında bir değerlendirme yapılabilir, bir destek, teşvik kapsamına alınması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Mersin’de kayıtlı ve kayıtlı olmayan 400 bin sığınmacının yaşadığını söyleyen Başkan Seçer,  “Mersin'in yerli nüfusu 1 milyon 900 bin. Sığınmacı nüfusuyla 2,3 milyon. Ben eminim ki depremden dolayı bizim vatandaşlarımız, yaklaşık 400 bin kişi Mersin'e yerleşmek üzere deprem bölgesinden gelecekler, bizim hemşerimiz olacaklar, burada yaşayacaklar. Onları da üzerine koyarsanız 2.7 milyona çıkacak Mersin’in nüfusu. Ben şu anda 1.9 milyon insana göre merkezi yönetimden, genel bütçe gelirleri payından, İller Bankası payından bir de öz gelirlerimden sağladığım kaynaklarla 2.3 milyon insana hizmet götürüyorum. Böyle baktığınız zaman ortada bir sorun var, bir yük var” diyerek, Mersin gibi yoğun göç alan şehirlere imtiyaz tanınmasını istedi.