SAHİPSİZ TAŞUCU’NDA NİYE ELEKTRİKLER KESİK?

Sesimiz Haber Merkezi

Kış aylarında en çok elektriği kesilen yerleşim alanı olan Taşucu’nda, özellikle soğukların büyük artış olduğu günlerde olması vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Özellikle küçük çocuğu olan aileler ile hasta olan insanların daha çok tedirgin olduğu elektrik kesintisinin Taşucu’nda sürekli olması ve çözüm bulma konusunda TEDAŞ yetkililerinin kesintiler nedeniyle sorumluluklarını yerine getirmediğini dile getiren Taşuculu vatandaşlar, oldukça dertliler.

ESNAFLAR DA DERTLİ

Sadece hasta ve küçük çocuğu olanlar değil esnaf ve işletme sahipleri de elektrik kesintilerinden şikayetçiler.

Isınma ve haberleşmenin elektrik kesintisi ile birlikte sekteye uğraması esnafların da işlerinde sorun yaşamasına neden oluyor.

Esnaflar, elektrik kesintisinin Taşucu’nun makus talihi olduğunu belirterek, “Taşucu, yıllardır elektrik konusunda sorun yaşayan bir belde. Belediye döneminde de maalesef böyleydi. Şimdi daha kötü durumda. Belediyeler yeterince bakmıyor, alt ve üst yapı konusunda ciddi hizmet eksikleri var.

Bölgemize Akkuyu NGS’nin yapılacağı bilinmesine rağmen, hiçbir şekilde bir alt yapı oluşturulmadı. 10 bin nüfusa yetmeyen bir alt ve üst yapı şu anda 30-40 bin civarında bir insana hizmet verebilmesi mümkün mü?

Taşucu’nda yerli nüfusun iki katından fazla Rus ve Akkuyu’da çalışan insanlar oturuyor. Hal böyle iken ne yerel iktidarlar ne de genel iktidar Taşucu’nun sorunlar yumağı haline gelmiş durumuna çözüm üretme konusunda ciddi çalışma yapmıyorlar. Günübirlik çalışmalarla bu sorunların üstesinden gelmek mümkün değil.

TAŞUCU'NA SAHİP ÇIKILMALI

Taşucu her geçen gün nüfusu ile çoğalan bir yerleşim yeri. Taşucu’nun kurtuluşu ise ilçe olmasından geçecek gibi görünüyor. Taşucu ilçe olmadıkça sorunları devam eder ve hizmetlerden yararlanamaz.

Bugün elektrik ve kanalizasyon yarın içme suyu ve açılacak yeni yollar, imarda yaşanacak sorunlar vs. Bunların hepsi ile karşı karşıya kalacak bir Taşucu itemiyoruz. Taşucu’nun sorunları bitmiş ve insanların refah içinde, sorunlardan uzakta yaşayan insanların yaşadığı bir Taşucu istiyoruz.

B:akan düzeyinde yetkililerin ve ilgili kurumların ilgi gösterdiği Taşucu, deniz ticareti ile öne çıkan bird bölge olmasına rağmen bu kadar sahipsiz kalması oldukça ddüşündürücü” diyerek, yetkili ve ilgilileri, Taşucu’na karşı duyarlı olmaya davet ettiler.