BAYSAN ADAY OLACAK MI?

Sesimiz Haber Merkezi

Sadece doğup büyüdüğü Gülnar’a değil, Mersin’in her bölgesine yardımlar yağdıran, ülke genelinde de eğitime yaptığı katkılarla bilinen Mustafa Baysan, milletvekili adaylığında en çok ismi geçen adaylar arasında yer alıyor.

Birçok hizmetler gerçekleştiren Baysan, Gülnar'daki Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu, Mersin Yenişehir'de Yenişehir belediyesi ile beraber ortaklaşa yaptırılan ve Mustafa Baysan adı verilen, Türkiye'nin en yüksek kapasiteli ve modern yurtlarından biri olan Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilere hizmet veriyor. Ayrıca Baysan açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun yaptığı Mezitli Belediyesi Mustafa Baysan Baysan Gündüz Çocuk Bakımevi de yaptırarak teslim etti. Baysan, özellikle kız öğrencilerin okuyabilmesi için yüzlerce gence burs vermeyi de sürdürüyor.

Özellikle CHP kulislerinde Mustafa Baysan’ın aday olup olmayacağı konuşulurken ve gündemdeki yerini korurken, ilerleyen günlerde Mustafa Baysan’ın konu ile ilgili olarak açıklama yapması bekleniyor.

MUSTAFA BAYSAN KİMDİR?

1958 Mersin’in Gülnar ilçesinde doğan Mustafa Baysan ilk ve ortaokul eğitimini Gülnar’da tamamladıktan sonra 1976 yılında Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesi’nden Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak mezun oldu.

Mezuniyetten sonra kamuda çalışmaya başlayan Mustafa Baysan’ın ilk görev yeri Mardin’in Savur ilçesi Tarım İl Müdürlüğü oldu.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra Urfa/Suruç’ta görevli iken kamudan ayrılarak, özel sektörde çalışmaya başladı.

Bir yıl TOPKİM ilaç firmasının İstanbul bölge sorumluluğunu yürüttükten sonra bu firmadan ayrılıp ticaret hayatına atıldı.

Farklı insanlarla gerçekleştirdiği ticari ortaklık deneyimlerinden sonra 1986 yılında, Güneş Ecza Depolarının nüvesi olan İstanbul Güneş Ecza Deposu’nu kurdu. Daha sonra sırasıyla, 1989 Yılında Mersin Güneş Ecza Deposunu, 1990 yılında Ankara Güneş Ecza Deposunu, 1997 yılında İzmir Güneş Ecza Deposu’nu, 1999 yılında Bandırma’da Baysan Ecza Deposunu, son olarak da 2006 Yılında Erzurum Güneş Ecza Deposunu kurarak faaliyete geçirmiştir.

Güneş Ecza Depoları bünyesinde bulunan bu altı ecza deposunun yanı sıra 1995 yılında kurulan ve kanatlı sektörünün ihtiyaç duyduğu sağlık ve yem katkı ürünlerinin imal ve ithalatını gerçekleştiren Vimar A.Ş. ile 2014 yılında gruba dahil olan, büyükbaş ve kanatlı alanında üretim gerçekleştiren Vilsan A.Ş. de Mustafa Baysan’ın ülke ekonomisine kazandırdığı önemli bir sanayi kuruluşudur.