Seçer, “En başarılı belediyeler arasındayız”

Mersin/Sesimiz

30 büyükşehir arasında sadece 3 bulgu ile en başarılı belediye olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk sıralarda bulunduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Sayıştay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde de açıklanan bu raporların tamamı kamuoyunun bilgisine açıktır. Sayıştay raporunda belirlenen bulgular; bunlar maddi hatalar. Mali Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından da derhal düzeltilmiştir. Bu bulgulardan Denetim Görüşünün Dayanakları başlıklı birinci bulgu; bilançoda yer alan maddi duran varlıklar hesap grubunun tam doğru ve gerçeğe uygun tutarları göstermemesi; bu düzeltildi. Bir diğeri de kısa ve uzun vadeli iç mali borçlara ait faiz gider tahakkuklarının hatalı muhasebeleştirilmesi; bu hata da giderildi. Diğeri de denetim görüşü olarak üçüncü bulgu; bu denetim görüşünü etkilemeyen tespit ve değerlendirme. Bir tane böyle bir bulgu var. Vadeli Mevduat Faiz Gelirlerinin net tutar üzerinden muhasebeleştirilmesi; bu da düzeltilmiş oldu” diye konuştu.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Yeni yılın ilk meclisinde Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı.  Gizli oylamayla yapılan seçimlerde, CHP grubu adayları Abdurrahman Yıldız 36 oy, Muhittin Ertaş 36 oy; AKP grubu adayı Zafer Şahin Özturan 46 oy,  MHP grubu adayları Rahmi İlik 46 oy ve Ahmet Durak 45 oy alarak Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.

Gündemde yer alan maddeler üzerinde konuşmalar ve oylamaların ardından kapanış konuşmasını Başkan Seçer gerçekleştirdi.

BİRLİK VARSA MUTLULUK VARDIR

Başkan Seçer, salgın tedbirleri kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı İkinci Birleşimi’nden itibaren Meclis toplantılarına; Meclis üyeleri, bürokratlar ve basın mensupları dışında katılımcı alınmayacağını ifade etti. Seçer, Koronavirüs’e yakalanan Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Meclis Üyesi Atsız Afşin Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi AKP Erdemli Meclis Üyesi Halit Çortul’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

2020 yılı ile ilgili değerlendirme de yapan Başkan Seçer, tüm dünyada deprem ve salgınla mücadele edildiğini ifade ederek, vatandaşların bu süreci en az hasarla atlatması için emek sarf eden herkese teşekkür etti. Seçer, “Birliğin, beraberliğin olduğu yerde her zaman mutluluk oluyor, huzur oluyor, iyi sonuçlar oluyor. 2021’de de bu anlayışla, birlik, beraberlik, kardeşlik anlayışıyla aşamayacağımız hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum. Yeni yılın tüm insanlığa başta sağlık getirmesini diliyorum” dedi.