Göksu hala kara akıyor!

Sesimiz Haber Merkezi

Zeytinyağı sıkma döneminde her yıl gerçekleşen ve doğal yaşamı olumsuz etkilemesine rağmen hiçbir ilgili ve yetkilinin Göksu nehrinin bu durumuna kayıtsız kalması çevreci insanların yanında, Silifke’ye sevenleri de üzüyor.

Mut güzergahına gidildikçe siyahlaşan rengi ile kara ırmağa dönüşen Göksu nehrinin bu olumsuz durumuna karşı yetkililer ne yapıyor? Sorusunu sorun vatandaşlar, “Göksu Silifke Ovasının yaşam kaynağı. Sadece tarım alanı olarak düşünmemek gerekli aynı zamanda içme suyumuz, canlılar için yaşam alanı, denizleri taşıdığı birbirinden değerli minerallerle besleyen Göksu nehri, zeytinyağının siyah suyunun Mut’ta bulunan tesislerden Göksu nehrine akıtılması nedeni ile Göksu yaşam kaynağı olmaktan çok, yaşam sonlandıran kaynak konumuna düşmüş durumda.

Bu konuya ivedi ve kalıcı çözüm bulanmadıkça insan yaşamını da olumsuzluklarla karşı karşıya kalacaktır. Zeytin ve zeytinyağı insan yaşamı için nasıl elzem ise Göksu nehri de insan yaşamı için o kadar elzemdir. Doğal yaşamın vazgeçilmezi, Göksu Deltasını besleyen atardamardır. Bu soruna ivedi çözüm bulunmalıdır” şeklinde görüş bildirdiler.