Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk tamamlanıyor

Sesimiz Haber Merkezi

16-21 Eylül 2024 tarihleri arasında Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk 3” projesi, genç bilim insanlarını doğayla buluşturmayı ve bilimsel keşiflerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda öğrenciler doğada çeşitli çalışmalar da gerçekleştirdiler.

16 Eylül Pazartesi günü Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner tarafından açılışı Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasında (eski HEM) yapılan çalışmaların birinci ayağının ardından, genç bilim insanları doğa ile buluştular.

Deniz sahilleri başta olmak üzere, doğal oluşumlar, mağaralar, akan sular, şelaleler vb. doğal alanlarda gezi ve incelemelerde bulundular ve bu gezilerden edindikleri bilgileri paylaştılar.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen proje, doğa bilimlerine ilgi duyan öğrencilere, (genç bilim insanları) bilimsel yöntemlerle çevreyi inceleme ve doğanın sunduğu fırsatları bilimle birleştirme imkânı tanıyor. Katılımcılar, çeşitli bilimsel aktiviteler, gözlemler ve doğa yürüyüşleriyle birlikte, bilimsel araştırma yapmayı deneyimleyerek doğa ile uyum içinde yaşamayı öğreniyorlar.

“Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk 3” projesi, doğa ve çevre bilinci oluşturma hedefiyle yola çıkıyor. Projede yer alan öğrenciler, öğretmenler ve uzman rehberler eşliğinde ekosistem, biyolojik çeşitlilik, sürdürülebilirlik gibi konularda araştırmalar yapacak, doğa ile ilgili yeni keşiflerde bulunuyorlar.

Projede ayrıca, doğanın sunduğu doğal kaynakların korunması, ekosistemlerin önemi ve iklim değişikliğine yönelik çözüm önerileri üzerinde tartışmalar da sıklıkla yapılarak, öğrencilerin seviyesi de ölçülüyor. Ayrıca katılımcılar, farklı bölgelerde gözlem yapma ve bilimsel veri toplama fırsatını buluyorlar.

Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi, bu projeyle birlikte öğrencilere doğayla iç içe bilim yapmanın önemini aktarmayı ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Geleceğin bilim insanlarını destekleyen ve doğaya değer veren bir yaklaşımı teşvik eden proje, öğrencilerin bilimsel merakını canlı tutarken, çevre bilinci kazanmalarını sağlayacak.

Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi Proje Yürütücüsü Esra Zaim Akın projeye ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

“Geleceğin bilim insanlarını doğayla buluşturmayı amaçladığımız bu projede, öğrencilerimizin doğayı bir bilim laboratuvarı olarak görmelerini sağlamak istiyoruz. Onların bilimsel keşifler yaparak doğaya duydukları ilgiyi artırmayı ve çevre bilinci kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.