Eroğlu, “Sorunları el birliği ile çözeceğiz”

Sesimiz Haber Merkezi

Silifke’de sorunların olduğunu ve bu sorunları çözümü için ellerini taşın altına koymaktan geri durmayacaklarını dile getiren Silifke’nin yeni Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu’nu makamında ziyaret ederek, sorunları ve çözümleri konusunda bilgi aldık.

GÜÇLENDİRME YAPILACAK

Oldukça samimi ve açık konuşan ve sorunların çözümü konusunda da gereken çalışmalara başladıklarını dile getiren Eroğlu, “Öncelikle güçlendirilmesi gereken okullarımızda bu çalışmaları daha hızlı bir şekilde yaptıracağız. Eğitim-öğretim başlamadan bitirmek önemli ama çoğu okulumuzun güçlendirme çalışmaları daha uzun süreli olacakm. Güçlendirme çalışması yapılacak olan okullarımız arasında Gazipaşa, Gazi Ortaokulu, Sarıcalar İlkokulu, Şehit Barbaros Yılmaz, Şehit İlhan Akgün, Uzuncaburç, Veysel Balcı ve Yeşilovacık İlkokulları bulunuyor.

YENİ OKULLAR YAPILACAK

Milli Eğitim bünyemizde, İmamlı’da 8 derslikli, Işıklı Kargı’da 4 derslikli, Arkarası’nda 4 derslikli ve Göksu Anadolu Lisesi 24 derslikli olarak yapılacak. Bu okullarımız için ihaleler tamamlandı. Kısa süre sonra yapım çalışmalarına başlanacak.

YIKILACAK OKULLAR

Oldukça eski ve kullanılması sakıncalı bazı okullarımızda da yıkım çalışmaları yapılacak. Bazıları yıkıldı, bazıları da yıkılacak.

Yıkım kararı alınan okullarımız ise; İmamlı, A. Necati Hancıoğlu, Narlıkuyu, Taşucu Ortaokulu, Bilim Sanat Merkezi, Arkarası, Göksu Anadolu, Sarıcılar İlkokulu Anaokulu…

HALKIMIZIN KATKISI ÖNEMLİ

Evet, Silifke’de okullarımızda sıkıntı yaşanıyor ve bu sıkıntılarımızı çözeceğiz. Bu konuda sadece devletimizden beklenti içinde olmak ne kadar doğru ise, hayırsever insanlarımızın da eğitime vereceği katkılar o kadar çok önemlidir.

Okul yaptırmak isteyen hayırseverlerimize kapılarımız açıktır. Eğitime katkı, geleceğin Türkiye’sine yapılan önemli bir hizmettir. Eğitim konusunda halkımızın duyarlı davranacağını inancındayım. Arsa bağışı, okul yapımı, okul tefrişatının yapılması konularında halkımızın desteği büyük önem arz ediyor. Özellikle iş insanlarımızın ve bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının eğitime yapacakları katkıları sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğitime, eğitimli insanlarımıza ihtiyacımız var” diyerek, Silifke’de eğitimde yaşananları kısaca özetledi.