DENİZKIZI ALKOLE BAŞLADI

Sesimiz Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesinin bazı kafelerinin ardından Silifke Belediyesi tarafından işletilen Taşucu Denizkızı Kafe’de de içki satışına başlanması vatandaşlar tarafından kaygıyla karşılandı.

Taşucu’nda zaten birçok restoran, bar ve kafede içki satıldığına dikkat çeken vatandaşlar “Denize sıfır bir noktada bulunan Denizkızı Kafe özellikle içki kullanmayan kişilerin gönül rahatlığıyla gelip sohbet ettikleri çok güzel bir mekândı.” dediler. 

ANAYASAYA DA AYKIRI

Alkol satışının ardından burada daha çok gençler tarafından içki tüketildiğine dikkat çeken bazı Taşuculular “belediyenin bu tutumu genel ahlâk kuralları haricinde anayasamıza da aykırı. Çünkü anayasamızın 58. maddesinde 'devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır' denilmektedir. Oysa belediye bu tutumuyla gencecik bedenleri alkole özendirmekte” şeklinde konuştular.

İÇKİLİ KISIM SÖZDE KALDI

                İçki servisi başlamadan önce kafenin yan tarafına beton dökülerek içki içecekler için bir bölüm ayrıldığına da dikkat çeken vatandaşlar görüşlerini “ancak bu kural artık işlemiyor. İsteyen istediği yer ve masada alkol kullanabiliyor. Eşi, yakınları özellikle de çoluk çocuğuyla buraya gelip çay, meşrubat içebilen aileler, hemen yanı başlarında alkol alınınca rahatsız olup artık bu mekândan uzaklaşmaya başladılar.” şeklinde ifade ettiler.

SELF SERVİS KARMAŞASI

                Öte yandan yönetim tarafından görevli garsonların masalara servis yapmaları da kaldırılarak “self servis”e geçildi. Bir çay içmek için bile sıraya geçip kuyrukta beklenmesi de ayrıca eleştirilere yol açtı.