CHP’li Kadınlardan Kız Çocukları için açıklama…

Sesimiz Haber Merkezi

CHP İlçe binasında bir araya gelen Silifke Kadın Kolları üyeleri ve partililer 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü dolayısı ile bir açıklama yaptı.

CHP Silifke Kadın Kolları Başkanı Celile ırat İnce tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
” 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Bugün, dünyanın her köşesinde milyonlarca kız çocuğunun hakkını savunmak için sesimizi yükseltmemiz gereken bir gün. Ancak Türkiye’de, ne yazık ki bu özel günde bile kutlama yapamıyor, yas tutuyoruz. Kız çocukları ve kadınlar her gün şiddete maruz kalıyor, katlediliyor, istismar ediliyor. Artık bu kanayan yarayı görmeyenlere sesleniyoruz!

Yakın zamanda yaşadığımız acı olaylar, ülkemizde kız çocukları ve kadınların yaşadığı trajedilerin boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Henüz hayatının başında, daha bir bebek olan Sıla bebek şiddet ve istismar sebebiyle hayatını kaybetti. Sıla bebek, bu ülkede kız çocuklarının nasıl bir tehlike altında olduğunu simgeliyor.

Ve Narin... Kaybolduktan tam 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Narin'in cinayeti hala aydınlatılmadı. Narin, Sıla ve onlar gibi sayısız kız çocuğu ve kadın, bu ülkenin adaletsizliğinin kurbanı oldular.

Bu kız çocukları ve sayısız kadın ev içinde en yakınları tarafından katledildi!

Şiddet ve İstismar Verileri Korkutucu Boyutlarda!

Türkiye’de her gün ortalama 3 kadın cinayete kurban gidiyor. Resmi verilere göre, sadece 2023 yılında 600'den fazla kadın öldürüldü. Ayrıca, her yıl yüzlerce kız çocuğu istismara uğruyor, okula gitme ve özgür bir yaşam sürme hakları ellerinden alınıyor. Adalet sistemindeki eksiklikler, cezasızlık ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği bu şiddetin yayılmasına sebep oluyor.

Çocuk istismarı ve kadın cinayetleri, sadece bireysel suçlar değil, toplumsal bir krizdir. Kız çocukları ve kadınları koruyamıyor, hakları ihlal ediliyor ve devletin yeterli önlemleri almadığı her bir gün, yeni bir kayıp daha yaşıyoruz. İstatistikler sadece sayılar değil, arkasında Sıla bebek, Narin ve daha nice hayat var!

Sessiz Kalmayacağız!

Bugün burada, Sıla bebeğin, Narin’in ve tüm kız çocukları ile kadınların yaşam hakkını savunmak için toplanmış bulunuyoruz. Sessiz kalmayacağız! Bu ülkede her bir kız çocuğu özgürce büyüme, eğitim alma ve güven içinde yaşama hakkına sahiptir. Her bir kadın, şiddetten uzak, eşit bir toplumda yaşama hakkına sahiptir.

Toplumun her kesimini, devletin tüm birimlerini bu insanlık suçlarına karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Çocukların istismara, kadınların katledilmeye devam ettiği bir ülkede, ne özgürlükten ne de adaletten bahsedebiliriz. Yeter diyoruz! Her bir çocuğun, her bir kadının hakkını arıyoruz!

Sıla’nın, Narin’in, yasam hakki elinden alınan kız çocuklarının ve kadınların sesi olmaya devam edeceğiz.

İstanbul Sözleşmesinden vazgeçenleri hatalarından dönmeye davet ediyoruz!

6284 sayılı yasanın ve Çocukları Koruyan Lanzarote Sözleşmesi’nin etkin uygulanmasını istiyoruz.

Şiddeti önleyen, kadını,  çocuğu koruyan sözleşmeleri, yasaları etkin uygulamak devletin görevidir!

Bugün burada, tüm toplumun vicdanına sesleniyoruz. Katillerin cezasız kaldığı, şiddetin normalleştirildiği bir ülke istemiyoruz. Adalet hemen, eşitlik şimdi!”