CHP'DE İKTİDAR 0 - MUHALEFET 5

Sesimiz Haber Merkezi

12 Yönetim Kurulu üyesinin istifasının ardından düşen CHP İlçe Yönetimine atanan kayyum, 15 Eylül 2024 tarihinde seçim kararı aldı ve uygulamaya koydu.

DİVAN BAŞKANI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

15 Eylül Pazar günü Silifke Belediye Kültür Merkezinde yapılan kongrenin Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcılarından Erhan Adem yaparken, CHP İlçe Başkanlığı için iki aday yarıştı.

KORKMAZ KAYBETTİ

Oldukça hararetli geçen kongreyi 370 delegeden 351’i katılım gösterdi. Geçerli 348 oydan 194’ünün oyunu alan Gökhan Arslan CHP’nin yeni ilçe başkanı olurken, Belediye Başkanını yanına alan Zarif Korkmaz seçimi kaybeden taraf oldu. Korkmaz 154 oyda kaldı ve rakibinden 40 oy geride kaldı.

AKLISELİM KAZANDI

Korkmaz konuşma yaparken, zaman zaman konuşması ‘yalan söylüyorsun’ diye kesildi. Gerginlikler yaşanmasına rağmen, aklıselim kazandı ve olaysız bir şekilde seçim tamamlandı.

KAZANAN KONUŞMALARDA BELLİ OLDU

Gökhan Arslan’ın konuşması ayakta alkışlanırken, genç başkan adayının, konuşmaya başlaması ile birlikte seçimi kazanacağı belli olmuş oldu.

Kendisini tanıtan ve CHP’de yaptığı çalışmaları ve bulunduğu görevleri anlatan Arslan, rakibine de başarı dilemeyi ihmal etmedi.

KATILIMCILAR

CHP İlçe Kongresine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır ve Talat Dinçer, CHP İl Başkan Yardımcısı Tolga Gökçeli, CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ile çok sayıda davetli ve partililer katıldı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 370 delegeden 351’nin katıldığı seçimde 3 geçersiz oy kullanılırken, Gökhan Arslan 194, Zarif Korkmaz ise 154 oy aldı. Yeni ilçe başkanı Gökhan Aslan oldu.

TEŞEKKÜR

Seçim sonrasında bir açıklama yapan CHP Silifke İlçe Başkanı Gökhan Arslan, birlik ve beraberliği partilerinde yerleştireceklerini, bunun için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, "Öncelikle konuklarımıza ve siz partililerimize teşekkür ediyorum. Delegelerimiz bu göreve şahsımı layık gördüler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Partimizde birlik ve beraberliği oluşturmak ve güçlü bir CHP’yi yeniden inşa etmek için bugün burada yıllarını partimize emek veren insanlar bir araya geldiler ve güçlü bir CHP’nin temelini attılar.

CEVABIMIZ BİRLİĞİMİZ OLACAKTIR

Bizler, bu mücadeleyi sadece seçim kazanmak için değil, Türkiye’yi daha adil, daha özgür ve daha demokratik bir geleceğe taşımak için veriyoruz. Silifke’de bu birliği sağlayarak, hep birlikte, halkın iktidarına giden yolu açacağız. Bizim en büyük gücümüz, birbirimize olan güvenimiz ve inancımızdır. Bizi ayrıştırmak isteyenlere karşı en güçlü cevabımız, birliğimiz olacaktır. Bizi bölmek isteyenlere karşı kardeşliğimizi, düşmanlık tohumları ekmeye çalışanlara karşı barışımızı göstereceğiz.

SİLİFKE’DE KARDEŞLİĞİ BÜYÜTECEĞİZ

Hep birlikte, el ele vererek Silifke’de kardeşliği, barışı ve dayanışmayı büyüteceğiz. Yerelden genele doğru uzanan bu halk hareketi, sadece Silifke’yi değil, Türkiye’yi değiştirecek. Bu, halkın zaferi olacak. Bizim hedefimiz, Silifke’den başlayarak, tüm Türkiye’ye barışın ve kardeşliğin iktidarını getirmektir.

CHP İKTİDARI, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN ZAFERİ OLACAKTIR

İnanıyorum ki, hep birlikte başarıya ulaşacağız. Hiç kimseyi dışlamadan, her bir yurttaşımızın sesi olarak, adaletin ve eşitliğin bayrağını yükselteceğiz. Bugün burada başlayan bu yolculuk, Türkiye’nin dört bir yanına yayılan bir kardeşlik hareketi olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı, işte bu dayanışmanın, bu birlikteliğin ve bu halk hareketinin zaferi olacaktır” diyerek, ayrıştırıcı politika izleyenlere karşı net konuştu ve şahsını ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarını destekleyen delegelere teşekkür etti.

CHP İlçe Başkanı Gökhan Arslan’ın listesinde şu isimler yer aldı:

ASİL

1 KURTHAN BULDU

2 BURCU KIRIŞIK ÇINAR

3 SEÇKİN DİREK

4 MEHMET EROL

5 MEHMET GÜLTEKİN (1977)

6 DEVRİM GÜNGÖR

7 EZGİ ÇAĞLA GÖZÜUYKULU İBİLİ

8 AYDIN KAPTAN

9 İMDAT KÖMBE

10 YALÇIN MENTEŞ

11 EDA NAZ ÖZDEMİR

12 GAFUR ÖZGÜR

13 NAİL ÖZKAN

14 KAYA ÖZNUR ÖZTÜRK

15 MÜKERREM SATAR

16 ÖZER ZAYİM

YEDEK

1 SADIK GÖNEN

2 BURAK SAPMAZ

3 HÜSEYİN ŞENEL

4 DURMUŞ GENÇ

5 ŞUAYİP TUNÇ

6 SULTAN CAN TENGEL

7 ABİT ÇELİK

8 HATİCE GÖZTAŞ

9 TUĞÇE BODUR

10 NESLİHAN AVCIOĞLU

11 YILMAZ CEYLAN

12 SENA GÜLTEKİN

13 ASRIN TEZEREN

14 NACI TOPAK

15 YİĞİT KATI

16 AHMET YİĞİT KIRDAR