AZMETTİLER VE BAŞARDILAR...

Sesimiz Haber Merkezi

 

Silifke Özel Eğitim Uygulama Okulunun yılsonu gösterisi Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezinde yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin aylar süren çalışmaları 10 Mayıs akşamı seyircinin karşısına çıktı ve takdirle karşılandı.

Okul Müdürü Aydan Akkaya ve Silifke Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Öğretmeni Zeynep Üredi'nin yardımları ve destekleri ile Engelliler Haftasında özel gereksinimli bireylerin fark edilmesi, toplumdan soyutlanmamaları, "biz de varız" diyebilmenin somut hallerini sahneye taşıdılar. Özel, uzun, özverili ve azimli çalışmanın ardından sahneye muhteşem bir gösteri çıktı.

19 öğretmen ve 13 özel gereksinimli öğrencinin yer aldığı halk oyunu gösterisinde, güzel Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden oyunlar sahnelendi.

Özel hazırlanan grup, Arzu ile Kanber ile seyircileri selamlayarak başladılar gösterilerine, ardından Trakya Karşılaması, Efe diyarı Ege Bölgesi'nden Harmandalı, Akdeniz'in incisi Silifke'nin Yoğurdu, Güneydoğu’nun omuz omuza oynanan Makaram Sarı Bağları, başkenti Ankara’nın Atım Arap Seğmenleri, asi dalgaların coşturduğu Karadenizin Horonu, yeşilin binbir tonunun gözlerimizi büyülediği Artvin'in Atabarı ile hem seyircileri hem de kendilerini coşturdular.

Aylar süren başarılı çalışmaların ardından ortaya ise harika bir ekip çıktı. Bu harika ekip Cumhuriyetimizin 100.yılı şerefine bestelenen "Parla Marşı" ile ardı kesilmeyen alkışlarla gösterilerini Silifkelilerin beğenilerine sundular. Salonda alkışların bir an bile kesilmediği, hem sahnedekilerin hem konukların birbirine karıştığı özel gecede, özel öğrencilerin sevgi ve emekle neler yapabilecekleri de gözler önüne serilmiş oldu.

Özel öğrenciler ve konuklar gösteri sonrası sahnede birlikte bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

www.silifkesesimiz.com olarak öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm eğitmenlerimizi tebrik ediyoruz.